petek, 10. januar 2014

NAJBOLJŠE PESMI SO ŽE NAPISANE (tretjič)

DIAMONDS & RUST, fenomenalna osebno izpovedna pesem, pevke s 100% posluhom in prelepim nežnim glasom, ki nas je (Slovenijo) že večkrat obiskala in sem si jo seveda tudi sam ogledal na koncertih, ki so bili prepolni emocij. Definitivno koncert, ki ga je potrebno doživeti. Aja, še ime... seveda govorim o JOAN BAEZ in njenih sposobnostih, ki so še posebno razvidne v pesmi AMAZING GRACE... Super vokal, super "bejba", fenomenalno,...

CALIFORNIA DREAMIN by MAMAS AND PAPAS, jah mamice in atki, pesem pa je gospel folk flower power medklic halucinacija. Super pesem, glasbeno in tekstovno, s super refrenom.

WE ARE THE WORLD in pa seveda DO THEY KNOW... pesmi, ki sta večni in sta prvič povezali različne gromozanske glasbene ege v eno, za nekaj dobrega, za sporočilo svetu, da nam ni vseeno. To sta seveda meni najljubše izvedbi iz daljnega leta 1984.

BOHEMIAN RHAPSODY, nora, fenomenalna pesem kraljice Fredija... QUEEN in njihov večni frontman Mercury, ki nas je žal prezgodaj, veliko prezgodaj zapustil zaradi posledic moderne bolezni, kuge 20 stoletja AIDS-a. Seveda pa bom o njih še izdatno pisal v nadaljevanju. Tukaj je predstavljena samo ena izmed najboljših pesmi napisanih na svetu v moderni dobi, v dobi moderne glasbe.

WHERE THE STREETS HAVE NO NAME, pesem super skupine U2, je meni osebno izredno pri srcu, ker sem si vedno nekako predstavljal da tam, tam nekje, kjer ulice nimajo imen, tam je vse OK in tam, tam se ti uresničijo vse skrite želje... fenomenalni ritem, fenomenalna pesem, super spomini in vse bo u'redu.

THE CHAUFFER, skupina DURAN DURAN, super pesem, vokalno, zvokovno, in tudi vizualno neverjetno dobro podprta in izvedena, posneta. Od malih nog spremljam to skupino in še vedno so mi TOP in še vedno hodim na njihove koncerte in ko zaigrajo to pesem, imam po telesu vse polno mravljincev... kajti v živo je še 1000x boljša.

I LOVE ROCK'N'ROLL, vedno in ne glede kje, se vračam k rock'n'roll-u tako kot JOAN JETT. To je njena največja, najmočnejša, najboljša pesem, ki bo vedno pomenila vračanje k nekemu čistemu, surovemu, enostavnemu zvoku rock'n'roll-a. Super pesem za vse čase.

Prof. M2M

Ni komentarjev:

Objavite komentar