sreda, 8. januar 2014

NAJBOLJŠE PESMI SO ŽE NAPISANE (drugič)

AQUARIOUS iz filma HAIR, nora vokalno in ritmično polna pesem v čast hipijev in njihove dobe. Pesmi kot je Aquarious, Let the sunshine in, I GOT LIFE, itd. so film naredile legendarnega in to mu ne more nihče vzeti. Film, tematika, pesmi, bodo večno živele z nami, ki se spominjamo.

LIKE A ROLLING STONE nesmrtnega velikega sir BOB DYLAN-a, ki so jo nešteti že preigravali in prepevali (tudi sam sem med njimi) a nihče se ni približal genialnosti njegovega veličanstva. LONG LIVE BOB, LIKE A ROLLING STONE...

HOUND DOG, veliki kralj, veliki človek, super showman, veliki ELVIS... ob posnetku se lahko samo zamisliš kaj je lahko človek sposoben, če si s srcem in dušo na mestu rock'n'roll-a. Žal nas je prehitro zapustil a njegova legendarne zvezda kralja svetlo sveti še naprej.

SITTING ON THE DOCK ON THE BAY, je zapel že pred mnogo leti OTIS REDDING in s tem postavil določene standarde za legendarne pesmi, za pesmi ki so večne in se te dotaknejo v samo dušo, srce.

THE RIVER, napisal veliki BOSS o svoji sestri po resničnih dogodkih, besedilo se približa čistosti velikega Bob-a, poleg same pesmi, pa je v izbrani različici tudi prečudovit uvod iz njegovih izkušenj v mladosti, poleg upora, dolgih las je bil tam daleč v zgodovini tudi Vietman. Veliki BOSS je sam in edini BRUCE SPRINGSTEEN. Seveda pa je poleg te pesmi napisal tudi ogromno ostalih legendarnih uspešnic, a mene je vedno prav ta pesem, ta izvedba premaknila v neko zasanjanost in razmišljanje.

I WALK THE LINE in RING OF FIRE, klasiki country rock glasbe velikega moža v črnem, JOHNNY CASH. Pesmi je posnel za svojo večno ljubezen, svojo družico in partnerko JUNE CARTER, s katero je prepeval tudi pesem JACKSON... Prelepe pesmi s prečudovitim ritmom in poslanstvom, besedilom.

YOU'VE LOST THAT LOVING FEELING by RIGHTEOUS BROTHERS, za uspešno prepričevanje nežnega spola je nujno potrebna še nežnejša pesem s pomembnim sporočilom. Super pesem za čudovite deževne večere ob svečkah in seveda s pravo izbrano osebo in s kozarčkom dobrega vinčka.


Prof. M2M

Ni komentarjev:

Objavite komentar