sobota, 14. februar 2015

Dan zaljubljencev in konec rekrutiranja

Danes je prelep dan, sonce ne sije, a vseeno je prelep dan/večer.

Po dolgem času sem svojo boljšo polovico presenetil s skromnim darilom, ki sem ji ga kar osebno dostavil v posteljo in priznam, bilo je fenomenalni občutek, ki ga je vredno večkrat občutiti. No ja, realnost pa se vedno izgubi v prevodu, oziroma v hitrem življenju, ki ga vsi skupaj živimo. A ne vem zakaj?

Rekrutacija se je danes zaključila v svoji prelepi prvi fazi in nam se prvič kaže obilo poraslega zanimanja in seveda z zanimanjem prihajajo tudi glupa vprašanja, ki mi sprožijo vse čute v nepremišljen obrambni verbalen napad in konec je le redkokdaj nepredvidljiv. No ja letošnji tako imenovan zmagovalec med vprašanji je definitivno, ali je to vse res, oziroma koliko od povedanega je resnica...

No ja pa dajmo tudi tukaj razjasniti nekaj preprostih zadev. Vsi projekti, ki jih izdelujemo na šoli in so pod mojim mentorstvom, oziroma pod mentorstvom aktiva elektrotehnike SPSŠB izdelujejo izključno dijaki, oziroma sodelujejo po svojim najboljših močeh. Projekte se dijakom definira na osnovi njihovega znanja, zagrizenosti, motivacije, delavnosti in tudi iznajdljivosti. Dijaki si med seboj tudi pomagajo in ustvarjajo kolektivni duh, vsak projekt je pravi ekipni uspeh in za vsakim uspešnim projektom je seveda ponosen mentor, ki vse skupaj načrtuje in usmerja, priskoči ko potrebujejo dijaki vzpodbudo, brco v rit, dodatno motivacijo, osvetlitev problema in novi zagon. Seveda pa jih vsak dober mentor tudi zasuje z obilico nepotrebnih informacij in z dodatnimi deli, kar pa je tudi del učenja, ko se mora dijak tudi naučiti kako vljudno zavrne določene zahteve, informacije, ali celo nove izzive.

Torej vsi, ki bi se rabi prepričali v moje trditve, to lahko storite tako, da se vpišete v naš forum in spremljate projekte pod zavihkom "razno".

www.spssb.si/forum

Se pravi, prva faza rekrutacije uspešno nadpovprečno zaključena 57 kandidatov samo za mehatronik operaterja in obeti so, da bomo imeli naslednje šolsko leto dva razreda mehatronikov.

Happy me!!! (v drugem pa predvidevam ponovno en razred in ta bo fenomenalen...)


Prof. M2M   

Ni komentarjev:

Objavite komentar