sreda, 16. maj 2012

Kamni, tretji del

No v nadaljevanju se bom potrudil in objavil tudi nekaj povezav na vse te zanimive in fenomenalno dobre pesmi, seveda linke na "you tube video".

Veliko je že napisanega, a mislim, da nisem še na polovici, če samo dobro razmislim, so v 50 letih delovanja objavili 29 ploščkov.


The Rolling Stones – Their Satanic Majesties Request (dec., 1967)

  1. Sing This All Together
  2. Citadel
  3. In Another Land
  4. 2000 Man
  5. Sing This All Together (See What Happens)
  6. She's A Rainbow
  7. The Lantern
  8. Gomper
  9. 2000 Light Years From Home
  10. On With The Show

Leto 1967 in tudi 1968 leto, je bilo posvečeno psihedeličnim učinkom drog in seveda raziskovanju samega sebe. Zatorej je na plošči ogromno nenavadnih zvokov, ki tvorijo skupaj izredno kompleksno ploščo, kjer izstopajo pesmi kot so »2000 Light Years From Home«, »She's A Rainbow«, »2000 Man«, ter prva in edina znana pesem, ki jo je za kamne napisal basist Bill »In Another Land«. Celotni izdelek pa je po mojem mnenju nekaj neverjetnega in ga sam uvrščam med ene največjih dosežkov v celotni glasbeni industriji.

The Rolling Stones – Beggars Banquet (december, 1968)

  1. Sympathy For The Devil
  2. No Expectations
  3. Dear Doctor
  4. Parachute Woman
  5. Jig-Saw Puzzle
  6. Street Fighting Man
  7. Prodigal Son
  8. Stray Cat Blues
  9. Factory Girl
  10. Salt Of The Earth

Kot je že prejšnja plošča nakazala so kamni prešli v svoje najplodnejše obdobje in tako so v nadaljevanju posneli nekaj izrednih plošč. Čeprav so opustili psihedelični slog so zasejali neverjetno zapuščino in postavili norme za vse nadaljnje skupine. Izredni klasiki kot sta »Sympathy For The Devil« in »Street Fighting Man« še danes odmevata po radijskih postajah po vsem svetu. Potrebno pa je omeniti še pesmi kot so »Dear Doctor«, »No Expectation« in »Factory Girl«. Žalostna novica je obkrožila svet, ker je kamne in svet zapustila duša rock'n'roll-a Brian Jones.

The Rolling Stones – Let It Bleed (november, 1969)

  1. Gimme Shelter
  2. Love In Vain
  3. Country Honk
  4. Live With Me
  5. Let It Bleed
  6. Midnight Rambler
  7. You Got The Silver
  8. Monkey Man
  9. You Can't Always Get What You Want

Brez besed, oziroma vse besede so odveč. Ploščo je potrebno le vstaviti v predvajalnik, glasnost prilagoditi na »ARE YOU NUTS« in uživati trenutek dolg približno 45 minut. Na plošči je neverjetnih 9 pesmi, meni osebno pa je smetana na torti, definitivno »You Can't Always Get What You Want«. Kamni se predstavijo s novim kitaristom, ki sliši na ime Mick Taylor in je dobil prednost pred kitaristi kot so recimo Eric Clapton.


The Rolling Stones – Sticky Fingers (april, 1971)

  1. Brown Sugar
  2. Sway
  3. Wild Horses
  4. Can't You Hear Me Knocking
  5. You Gotta Move
  6. Bitch
  7. I Got The Blues
  8. Sister Morphine
  9. Dead Flowers
  10. Moonlight Mile

Plošča je v vseh pogledih izredna in mislim, da klasike kot so »Brown Sugar« in »Wild Horses« lahko napišejo in posnamejo le kamni, ki so se po skoraj dveh letih vrnili z neverjetno novo energijo in celotnemu svetu podali neko novo širino – odkritosrčnost. Potrebno je omeniti tudi pesmi kot so »You Gotta Move« in »Dead Flowers«.





2 komentarja: