sreda, 28. avgust 2013

Strela in grom, pekel prihaja v ponedeljek....

No po kar dolgi odsotnosti in zelo kratkih počitnicah sem pripravljen na nove izzive. V pričakovanju peklenskega ponedeljka, ki se bo začel že pred 7 uro zjutraj na šoli, sem se danes seznanil z vpisom v 4.Z, 29 dijakov..... SUPER !!!

Adrenalin šopa po žilah sto na uro, jaz pa pripravljam nekaj aktualne tematike in zastarelih pogledov v svet za novo šolsko leto. V očeh dijakov prihodnosti vidim zdolgočasene poglede, ki mi vpijejo v možgane ...... No malo patetike in bluzenja ne škodi.

No, pa seveda se moram pohvaliti, da sem 15. 7. 2013 ob 18.30 opravil še zadnje (v mojem pogledu nore) tri strokovne izpite v enem dnevu, ki sem jih imel v planu za to poletje. Zakonodaja, ustava, predpisi, predlogi, pravice, EU, politika, itd., so bile teme prvih dveh izpitov. Relativno preprosto in lahko. Tretji izpit pa je bil slovenski jezik, to pa je sodu izbilo dno in po dvajsetih letih sem ponovno poprijel za slovnico, slovar in pravopis, ter zadevo zaključil z vprašanjem: Razlika med moško in žensko sklanjatvijo?
Občutek carski in zaloga ekstremno dobrega piva je izhlapela neznano kam. Hmmm, telesna teža pa se je zaradi neznanih razlogov povečala.

No skratka, v pričakovanju peklenskega ponedeljka (ob 11 uri se odprejo vrata pekla) vas lepo pozdravljam in vam želim še nekaj sprostitvenih neobremenjenih uric.

Prof. M2M

3 komentarji: