ponedeljek, 7. januar 2013

Novo leto / nova pričakovanja

No pa se po dolgem času ponovno oglašam na svojem blogu, ki sem ga nekako zavestno zanemarjal (tako kot moji di"v"jaki). Hmmmm, če poskusim nekako strniti svoje zadnje mesece preteklega leta v nekaj stavkih bi lahko začel s preprostim stavkom:

Določene zadeve so me močno razočarale, vendar pa navkljub temu ostajam še vedno to kar sem, nepredvidljiv in hudičevo samosvoj pri odločitvah, ki pa zahtevajo tudi svojo ceno.
No ja, največje razočaranje je seveda naš novi računalniški sistem za vodenje dnevnika. Prav tako se nikakor ne morem sprijazniti z odzivnostjo novic na naši internetni strani. Do danes recimo še vedno ni slik in filmov iz naše 50 letnice (posnetih ogromno fotografij in filmov), ki se je dogajala že davnega 19.10.2012..... No ja, prav tako niso objavljeni projekti in zaključne naloge, itd.
Se pravi neverjetno a resnično, stran je en velik "bullshit" (se opravičujem na prelepi besedi, ki pa na žalost opisuje stanje naše internetne strani).

Lahko pa zapišem, da se vodstvo izredno trudi pri razumevanju potreb za projektne naloge in lahko s ponosom napišem, da so mi potrdili projekt, ki se bo po predvidevanjih izvajal več let z enako temo in z velikim doprinosom pri povezovanju med poklici, in ne samo med predmeti. V projekt sem nekako uspel pritegniti Srednjo lesarsko šolo iz Ljubljane in različne usmerjene poklice kot so ustvarjalec modnih oblačil (tudi pomočnik konfekcionarja), orodjar, strojni tehnik, avtokaroserist in seveda kot vezni člen med vsemi poklici mehatroniki (operaterji in tehniki). Projekt bo prikazoval sodelovanje poklicov na višji ravni, saj bodo prav vsi ti poklici zastopani v projektu in vsak bo imel točno določeno vlogo. Projekt navkljub še ne izdelani popolni dokumentaciji že poteka in nekateri so že globoko v sami izvedbi projekta. Kot vodja in gonilna sila projekta, sem se odločil da bo delovna oznaka projekta - Kitarist. Se pravi, da se bo vse, kar bo izdelano za projekt navezovalo na kitarista, ki za uspešno igranje potrebuje kitaro, ojačevalnik, efekte, pas za kitaro, trzalice, stojala za kitaro, itd. Seveda se bodo izdelovali vsi našteti izdelki kot "custom made" in bodo označeni kot izdelki SPSŠB in bodo tudi na voljo za odkup in v reklamne namene.

Ko bo projekt v celoti dokumentiran in spisan, pa bom ponudil tudi kaj več informacij o samih izdelkih. Lahko pa že sedaj napišem, da bodo vsi izdelki nekak "vintage look" in se bodo povezovali z osnovno tematiko obdobja rock glasbe in njene stare tehnike. S projektom se bomo ozrli na stare, dobre čase, ko so svetu vladale še elektronke (lampe), ko je bila električna kitara še tabu in za marsikoga klicanje hudiča v njegovi prvotni obliki.

Za konec pa pozdravljam dan, ko bodo moji di"v"jaki ponovno prestopili vrata šole in se že veselim ponovnega snidenja in seveda demokratičnega soodločanja.

Prof. M2M

5 komentarjev:

  1. če dobim di"v"jaško pol pridem u šolo drgač pa ne :D haha lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Bomo eno ponaredil... m2m :ta projekt je super! Pa srečnga pa zravga..

    Lp Aljaž Zupan

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa še nekiUčeri je bla obletnca Nikole Tesle in to kar 70 let!!!


    Lp Aljaž Zupan

    OdgovoriIzbriši
  4. kdaj je pa treba se prcingat čes prag :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pricingate točno ob 7.25, da ne boste zamudili, ker prvi dan pa se res ne spodobi zamujat in zaspat.

      Prof. M2M

      Izbriši