ponedeljek, 1. oktober 2012

September 2012

Inventura prvega meseca novega šolskega leta brez mojih fantov, ki so na dolgem usposabljanju pri delodajalcih ali krajše na PUD-u je izredno suhoparen z eno, mogoče dvemi, no pa recimo tremi svetlimi točkami.
Poleg vseh tegob in problemov je naš sistem "lopolis" nekako zaživel, pa čeprav po mojem mnenju je njegova uporabnost za naše razmere nekako sporna, oziroma okorna. Še vedno rešujemo dostop za starše preko interneta brez nekih nepotrebnih plačil, itd.
Vendar svetla točka to definitivno ni, lahko pa ponosno napišem, da smo v letošnjem letu dobili "Zeleno zastavo", za katero sem se z določenimi sodelavci prizadeval celotno lansko leto in da nam jo je podelil predsednik države na protokularni podelitvi na Brdu pri Kranju. Vse skupaj se je odvijalo 25. 9. 2012 na Brdu pri Kranju, in bilo je enkratno, saj smo vsaj za nekaj kar si prizadevamo dobilo nekakšno priznanje, "DELATE DOBRO". No sicer pa projekt teče dalje, in tudi letos smo udeleženi v projekte Ekošole in s tem seveda ne mislimo nehati, kajti naš planet potrebuje mlade ljudi, ki se zavedajo vseh pasti in slabosti, ki jih narekuje razvoj.
Druga svetla točka septembra, ki sveti najmočneje, je definitivno prvi roditeljski sestanek, katerega se je udeležilo veliko, večina staršev in na katerem sem verjetno doživel pohvalo, ki si jo tudi v sanjah nisem zamišljal. Celotni razred staršev (za nekatere fante sta prišla oba starša) me je za moje delo nagradilo z enkratnim dolgim aplavzom, kar mi je pomenilo več kot si lahko zamišljate. Starši, ki so prisotni od vašega prvega dneva na naši šoli, so očitno ocenili, da so moja prizadevanja in moje vodenje razreda tako dobro, dasem i prislužil tako lepo zahvalo. Najlepša hvala staršem, vam fantom pa sporočam, da vas nikakor ne mislim zapustiti ali prepustiti drugim, vedno boste moji mehatroniki in do konca šolanja vas ne spustim. Imamo poleg tega leta, še dve leti, da postanete to, za kar si tudi sami prizadevate, da boste postali. Z vami bom pa tudi če me doleti udar strele iz vedrega neba.
Tretja svetla točka septembra pa je dokaj privatna in terja veliko mojega prostega časa. To je točka vračanja v mladostniška leta in ponovno odkrivanje pravil igranja kitare in tudi pravil izdelave samih električnih in akustičnih kitar, kar bo verjetno ena izmed tem za projektne naloge ob koncu šolskega leta.

Poleg vsega tega, pa se seveda šola in učitelji mrzlično pripravljamo na praznovanje jubilejne, enkratne, neverjetne, 50. obletnice obstoja naše šole, ki se bo odvijala v petek dne, 19. 10. 2012.

Prof. M2M

4 komentarji:

 1. So morali pa ravno v čas zime postaviti PUD. Kako je pa z avtomati za malico? Že kaj napredujejo? Želim vam uspešno praznovanje pomembne 50e obletnice.

  Lp, Nik

  OdgovoriIzbriši
 2. Tudi jaz menim da si zasluzite velik aplavz ne pa samo to lahko bi vas nagradili še z nečim kaj večjim kolikor ste se vi boril za nas da smo prplezal kodr smo res brez vas neb bli niti u 2 letniku res hvala vam še z moje strani ... pa ni hudič da vas zadane strela ker tako dobrih ljudi se boji tudi strela... Lep pozdrau DOLENC

  OdgovoriIzbriši
 3. kaj je zdaj z nekim maturantskim izletom? mene lavrca neki kliče, da naj pokličem podržaja in ga vprašam nekaj v zvezi z maturantskim izletom, ker kao on vse ve, potem sem ga poklical in se oglasi ena gospa in reče: "osnovna šola stična, prosim?" očitno se znajo vsi samo zajebavat... potem nazaj lavrco kličem in on reče, da se mormo v pondelk dobit ob 5ih v vinetu, da se zmenmo za izlet. vprašam potem še cerarja in uršiča in kot pričakovano noben ne ve nič o tem... groza... mislim, kako otročje...

  OdgovoriIzbriši