torek, 24. april 2012

Berliner

Berliner in vse kar vedno ostaja povezano z Berlinom se mi je zapisalo v trajni spomin in tako sem pridobil eno lepo "švabsko" izkušnjo, ki je ne bom pozabil. Polet iz Ljubljane (natančno iz Brnika) je potekal brez zastojev in problemov. Sprejem v Berlinu pa je bil do neke mere urejen in zelo spodoben. Že na začetku smo dobili občutek da smo dobrodošli in vse je potekalo po "švabski" točnosti. Čez teden smo seveda profesorji zapravljali dopoldanski čas s sestanki in dogovarjanji, medtem pa sta bila dijaka pri pouku in sta sodelovala pri razrednih aktivnostih. Popoldan, ko se šola konča ob 15.10 pa smo  vsi skupaj odrinili na kulturno spoznavanje Berlina. Z eno mislijo pa lahko na splošno opišem Berlin:

"To je tisto mesto v katerem je vse urejeno in štima. Kjer prevozno javno sredstvo ne zamuja in ga koristi velika večina berlinčanov, to je tisto mesto, kjer se počutiš dobrodošlega."

Skratka obisk Berlina je bil fenomenalen, vzleti in pristanki prav tako. Bili smo dobrodošli, kar so tudi pokazali in se maksimalno potrudili. Dijaka pa bosta še dva tedna uživala v tem in lahko iskreno povem, da se noben od prisotnih profesorjev ne bi tega branil, še več, ponudbo bi sprejeli z odprtimi rokami.

No do naslednjega strokovnega izleta, malo krajšega, v Ptuj, pa je le še nekaj tednov in takrat bomo videli kakšna je pa naša gostoljubnost v Sloveniji.

Prof. M2M

3 komentarji:

  1. Potem se pravi, da ste v Berlinu uživali! :D hehe... in seveda veliko novega izvedli.....

    OdgovoriIzbriši
  2. Verjetno v Sloveniji ne moremo pričakovati ne vem kakšne "švabske" natančnosti in gostoljubja.

    OdgovoriIzbriši
  3. POPUŠČANJE, na tem temelji slovenski narod! (vsaj večina)

    OdgovoriIzbriši