ponedeljek, 30. januar 2012

Krivice, problemi in težave

No počasi se vračam iz osame za katero ste nekateri dijaki bili ekstremno veseli, nekaterim pa se ta osama že presneto vleče in bi si želeli moje hitrejše vrnitve. Življenje je pač tako, da nikoli ne veš kaj ti bo prinesel naslednji dan. Vsekakor sem od daleč še vedno budno spremljal kaj se vam dogaja in katere so bile tiste krivice, ki so se vam zgodile. Krivica, ki se zgodi je bistvena za tvoj razvoj, vendar le če je pravilno usmerjena in je nadzorovana, kajti le tako lahko tisti, ki usmerja tvoj razvoj v odraslo osebo predvidi tvoj napredek in te vodi po poti do tvojega cilja. Morate vedeti, da je življenje sestavljeno iz mnogo poti in ciljev, tistih malih srečnih trenutkov, do katerih lahko pridete na različne načine. Bližnjica na obstaja. Ja, boste rekli, kdo si pa ti, da mi boš govoril kaj je moj cilj in kaj si želim...... Če čisto malo razčlenimo tole zadevo, bi lahko napisal roman o teh zadevah, vendar bistvo pa je le to, da si se sam odločil za srednjo šolo, ki ni obvezna in jo lahko mirno zapustiš, ter da za teboj stojijo starši, ki te imajo radi in bi tudi z veseljem spremljali tvoj razvoj v dobrega poštenega človeka. Se pravi, če nekdo, kot sem jaz, razrednik, ne storim vse kar je v moji moči, za tvojo osebno rast in napredek, potem v prvem koraku zatajim pri tebi, pri tvojih željah da bi napredoval, da bi imel poklic in da bi se s tem lahko osamosvojil. V drugem koraku, pa oba skupaj zatajiva pri vaših starših in jih trdo postaviva na realna tla in jim dava vedeti, da tisto kar so si želeli za otroka ne bo nikoli dosegljivo in bodo brezmejno razočarani. No ja, na začetku bodo starši verjetno v veliki meri jezni na razrednika, vendar s časom boste v njihovih očeh opazili in razbrali veliko razočaranje nad vami in meni verjemite to peče in boli bolj kot se sedaj zavedate. Nekateri, ki ste zelo nemirne narave in ki nimate niti kančka vesti, ste v tem že zapravili vse za kar sem bil pripravljen popustiti in ste si žal izbrali nepovratno pot do zaključka te svoje proste izbire za zaključek neke svoje poti, vendar morate vedeti, tudi to je življenje. Nekaterim pa seveda še vedno stojim ob strani in jih bom vedno bodril, tudi kaznoval, vendar vse v dobri veri, da bo pozitivno vplivalo na vašo osebno rast, oziroma razvoj iz pubertetnika v odraslo osebo.

Ko se tudi fizično vrnem na šolo se bomo o teh stvareh seveda na veliko pogovorili in potegnili zaključke kako naprej, vendar pa ker me že dobro poznate, veste da bodo ponovno deževale razne alternativne kazni in sporočilca vašim staršem, zato od vas želim, da komentirate to moje razmišljanje in napišite, kako vi vidite probleme, ki so se pojavili v teh dveh, oziroma treh tednih. To je vaša naloga do moje vrnitve, ki pa ni odvisna od mene. Predvidevam, da se bom vrnil v četrtek, najkasneje pa v ponedeljek, danes teden. No do takrat pa vsekakor uživajte in poravnajte tudi svoje dolgove do mene.

No pa še nekaj za razmislek, to je nekaj kar je tudi mene vodilo naprej, ko sem bil vaših let in sem obiskoval srednjo šolo, kjer sem imel podobne težave kot vi sami.

The Price - Twisted Sister

11 komentarjev:

  1. s to vašo objavo se čisto strinjam in želim vašima hčerkama čim več zdravja da bi se pozdravili v čim krajšem času če sem bil prav obveščen da so vaši hčirki bolani od profesorjev seveda. tele tri tedne smo prezivel nekatere dneve brez problema nekatere pa tudi s pretepi prepiranji in vsem oslarijam ki smo jih zganjali saj seveda smo si mislili sej profesorja še 2 tedna nebo podomače povedan ("JEBE SE NAM") sm čist popravic napisu in zdj bomo mal pizdarij naredl pa use pa mal se bomo kregal sj do takrat bo profesor že pozabu ha! in vse to se nam je poplačalo oz se nam se bo in tudi sam ne tajim da sem bil med tistimi oz smo bili skoraj "VSI" da nebom koga potunkal nekateri so bili pohvale vredni nekateri malo manj pa še malo manj ... nebi sedaj poimensko ker sem že zadnic napisu tisto za PREDSEDNIKA kar NI LEPO ampak mogu sm povedat kar mi je ležal na srcu mogoče sm storu kej narobe upam pa da ne dost mislim da sem s tem komantarjem kar dosti povedal pa še več bi lahko ker pa vidim da sem komentiral med prvimi pa bom ostalo prepustiv še sošolcem da se razpisejo :D in upam da s tem komentarjem nism spet koga uzaliu vam profesor pa želim da se čim prej vrnete Lep Pozdrav DOLENC ...

    OdgovoriIzbriši
  2. OBJAVA ZA PROFESORJA MLINŠKA

    To kar ste napisali se strinjam z vami profesor, kar se je zadnja 2 ali 3 tedne dogajalo je blo pa preveč,nekateri so bili res za znort, posebno en ki veste koga mislim si mi zdi da je šu mal predaleč, nevem no. Jst mislim ko se boste vrnili pa upam da kmalu, da se bomo kot klas pogovorili kako naprej.Pa upam da se bodo kot ste napisali za naslov krivice,problemi in težave končno končale čeprav bi s mogle že zdavnaj
    Lep pozdrav ALEŠ

    OdgovoriIzbriši
  3. Po mojem mnenju ta vaša objava ali t.i. trditev popolnoma drži. Vsak kdo je že okusil puberteto in nekateri jo še bodo, ampak nekaj si moraš zapomniti v puberteti, če si sam delaš krivico in nekega frajerja ni pomemben tisti čas ZDAJ, ampak kaj bo kasneje. Če si delamo že sedaj krivico nas bo življenje teplo in npr. čez 10 let si bomo rekli ˝kakšno krivico sem si naredil, v šoli bi moral posljušati in tega ne bi bilo˝. Krivico ne naredimo samo sebi ampak tudi bližnjim npr. staršemin rezredniku, če se damo v ˝starševko kožo˝ postaneš starš imaš otroka recimo edinca, najbol kar si v tistem trenutku želiš je da bi TVOJ sin v svojem življenu uspel in mi kot sinovi to ˝zavozimo˝ kaj si moslijo starši ko njihovi sinovi zavozijo? Starši padejo na ˝dno jame˝ in mi ki smo to skuhali pa lepo mirno živimo v hrani, pijači, toplem domu in denarju dokler so starši živi. Kaj pa potem ko strašev ni več kdo bo potem skrbel za nas? NIHČE! Ampak v puberteti si tega ne zavedaš. Tisti pa ki si je v puberteti niso naredili pa bodo vzorniki nekaterim generacijam za nami. Kot dijak v tem razredu iskreno mislim, da vi kot profesor se res trudite, da nebi vaši dijaki špricali in nevem kaj use počeli v šoli in mislim da vam gre prav dobro od rok razen če vas za 1 teden ni. Primer: vi ste kot nek vodja, če vodje ni use propade in začne se neka revolucija in razred rabi vodjo, čeprav ima predsednika razreda, ki svoje delo zelo dobro opravlja, ampak kaj če razredu predsednik če ga razred ne upošteva. Nekaterim, ki boste to prebrali vas bo morda prešinila kakšna iskra v glavi, nekatreim se bo zdelo da kar neki blefiram ampak morda vam ne bo prešinila iskra sedaj ampak čez 10 let. Hvala za razmevanje!



    Erik Premrov

    OdgovoriIzbriši
  4. profesor res kumi čakam da pridete in da nardite red u našmu razredu saj ga nismo spospbni sami nardit, moja mami ki redno prebera blog saj ga ima tudi sama je dejala da kokr ste vi prijazni do nas nascrklate kot ene ritke stem alternativnim kaznim ste dosti mili do nas saj bi lahko že marsi gdo odnas bi na zadnji stopnički da leti iz šole ;S
    glede največjega incidenta ki se je zgodil že kr na vodi čutim da ko pridete vi v šolo bo na koncu usega Kriu poooddržaj ki je stau pred tablo reševau nalogo po tem ko je dobiu stov v nogo a ta dijak ki je to storil še kar trdi da ni stou prletu vame ;SS iz moje strani je sm to da hočm zvedt zakaj sm dubu stov v nogo ki mi je ful bolela in sem mev modrico ,ali je blo ponesreč ali za na lašč ? to je sedaj uprasanje?

    Lp Brigitamaceta*

    OdgovoriIzbriši
  5. jest bom tut reku da pridem najkasnej u ponedeljek in pomoje še dobr da sm teh 14dni duma kt pa u šoli samo ne zaradi pouka ampak zaradi >pizdari< .Sam pa sm si v prvem tednu vaše odsotnosti nakopal preveč na ramena kot npr. mivšek and kompany in js pa mivšek. nevem kako boste to kaznoval sam bo pomoje zlo hudo tku da se že zdj z eno roko za glavo držim. kar se pa tiče ukn-ja pri prof. klunu mi je bliu pa zakon k sva popravlala električni radiator in mi nj bi clo tut pozitivne točke napisav..
    toj za enkt use tačka :)

    lep puzdrau ToMoS Club

    OdgovoriIzbriši
  6. napise se END ne and hhh drgac pa ja hmau prit :D

    OdgovoriIzbriši
  7. https://docs.google.com/document/d/14Iaz1-H3hWI--M80PXiiBcln-RQ0LRAxH-WNbO3lKLk/edit

    - Evo, če vam odpre. Sicer pa ste že prebrali.

    OdgovoriIzbriši
  8. @Domen Ni bilo zanalašč, bolel me je po sm se pa raspizdu sm brcnu stou *URŠIČA* po pa tebe zadanem k si lih hotu it na tablo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Jaz že komaj čakam, da pridete, saj so brez vas same "pizdarije" na šoli. Nikakor se ne moramo v red spravit. Poleg tega pa tudi pogrešam IET, PEM ampak najmanj STM. Najbolj bi bil pa vesel R.U.. Mimogrede pozdravite vaši hčerki in želim, da bi čim hitreje ozdraveli. Sedaj, ko vas ni in ko ni "Stevieja" imamo očitno tudi "naciste" na šoli, ki z dretjem oponašajo nacistični pozdrav, to se je začelo dogajati, ko smo šli iz Rožnika in so se neki pijani dijaki drli "Sieg Heil". Sedaj pa na hodnikih šole stavijo, kdo si upa iti gor in dol po hodniku in pri tem vzklikati "Sieg Heil" v zameno za npr. 20€. Tudi smo že imeli razbito šipo. V glavnem gre vse narobe. Z vašo objavo pa se strinjam. Drugače pa nič posebnega, dijaki v razredu razkazujejo svoje riti, prihajajo "zadeti", špricajo, se grdo obnašajo... V bistvu imam v mislih samo kakšne dva, tri dijake. Žal mi je, da se vse to dogaja ampak tako pač je.

    L.p., Nik G.

    OdgovoriIzbriši
  10. BRIGITAmargerita.... pust ti mojo anglo k je za enkt še še u kr dobrm stajnu.
    Nik.G :) am pol pa dobr da me ni;)

    OdgovoriIzbriši
  11. glede tega pretepa se je use skupej zacelo zarad teh kred ker se skos mazejo z nimi sj ursic je nasledn tedn isto po men sam me ne moti ene pa pc moti in jih to razkuri

    OdgovoriIzbriši