torek, 12. junij 2012

Kamni, peti del


No pa se počasi pomikamo po letnicah proti sedanjosti in korakamo po melodijah, ki so nam jih pustili v svoji zapuščini večni kamni. No tukaj je kar nekaj zanimivih zadev, ki pa še zdaleč ne končujejo sago kamnov.


The Rolling Stones – Some Girls (junij, 1978)

  1. Miss You
  2. When the Whip Comes Down
  3. Just My Imagination (Running Away With Me)
  4. Some Girls
  5. Lies
  6. Far Away Eyes
  7. Respectable
  8. Before They Make Me Run
  9. Beast Of Burden
  10. Shattered

Posijalo je sonce (beri dežuje) in jaz menim, da je z določenimi pesmimi na plošči v resnici razvidno kakšen talent vse se skriva v tandemu Jagger – Richards, kakšne različne ideje prihrumijo iz zadete glave. Definitivno nekaj neverjetnih pesmi vključno z »Miss You«, kot gonilna sila plošče. Potrebno je omeniti seveda še »Beast Of Burden« pa »Just My Imagination«, pa seveda »Shattered« in nepogrešljivo, nenavadno meni najljubšo na plošči »Far Away Eyes«.
 

The Rolling Stones – Emotional Rescue (junij 1980)

  1. Dance (pt 1)
  2. Summer Romance
  3. Send It To Me
  4. Let Me Go
  5. Indian Girl
  6. Where The Boys Go
  7. Down In The Hole
  8. Emotional Rescue
  9. She's So Cold
  10. All About You

Neverjetna in nerazumljiva plošča. Nemogoče je mogoče, vendar tukaj so kamni totalno neprepoznavni in moje mnenje je, da je definitivno najslabša plošča, ki so jo posneli. Navkljub temu pa je potrebno omeniti dve pesmi in sicer naslovno »Emotional Recsue« in »She's So Cold«. Plošča samo za glasbene navdušence in »kamn frike«.


The Rolling Stones – Tatoo You (avgust, 1981)

  1. Start Me Up
  2. Hang Fire
  3. Slave
  4. Little T&A
  5. Black Limousine
  6. Neighbours
  7. Worried About You
  8. Tops
  9. Heaven
  10. No Use In Crying
  11. Waiting On A Friend

Vračamo se v obdobje ko so prevladovale glasne kitare in super rifi. Kamni so se vrnili v najboljši luči in že s pritiskom na start zazvenijo v ušesih prvi toni fenomenalnega rifa treh različnih prijemov »C« akorda, »Start Me Up«, ki se nadaljuje v »Hang Fire« in umiri počasi v pesmi »Slave«. Pristni rock'n'roll je prisoten v »Little T&A«, medtem pa v pesmi »Neighbours« jezno skoraj pankovsko kriči vokal na kitarski podlagi. Za konec pa so nas kamni umirili v dveh baladah, s prekrasnima sporočiloma »No Use In Crying«, ter s fenomenalno odo prijateljstvu »Waiting On A Fried«.
 

The Rolling Stones – Undercover (november, 1983)

1.      Undercover Of The Night

2.      She Was Hot

3.      Tie You Up (The Pain Of Love)

4.      Wanna Hold You

5.      Feel On Baby

6.      Too Much Blood

7.      Pretty Beat Up

8.      Too Tough

9.      All The Way Down

10.  It Must Be Hell

Plošča, ki je sledila nenormalnemu fenomenalnemu rokovskemu izdelku, pa je vsekakor plošča kamnov, ki je nekakšen skupek ostankov preteklih plošč in je temu primerno tudi zahtevna za poslušalca. Plošča te iz pesmi v pesem pelje v neka obdobja in po prvem poslušanju definitivno ne veš v katero obdobje kamnov bi jo uvrstil. Fenomenalna pesem, že kar strahotno podobna hudičevi simpatiji je »Undercover Of The Night«, ki je tudi gonilna sila plošče. Omeniti je potrebno še »She Was Hot« in jezno punk rock »Too Much Blood« pa nežno balado z naslovom »Feel On Baby«.


The Rolling Stones – Dirty Work (marec, 1986)

  1. One Hit (To The Body)
  2. Fight
  3. Harlem Shuffle
  4. Hold Back
  5. Too Rude
  6. Winning Ugly
  7. Back To Zero
  8. Dirty Work
  9. Had It With You
  10. Sleep Tonight
  11. Key To The Highway

Trenja egov v skupini so v preteklih letih pustila ogromno brazgotin, kar se odraža na izdelku in v pesmih, ki so nastajale več let. Ponovno se opaža povezanost plošče in ponovno je to plošča kamnov, ki ne ponuja nekega velikega presežka, so pa pesmi kot »Harlem Shuffle« ali pa jezna »One Hit (To The Body)«,  ki te ne pustijo na cedilu in hladnega. To je definitivno plošča kamnov, ki jih prikazuje v neki zrelejši luči in ki že kaže morebitne smernice za prihodnost, ki pa je v tistem trenutku bila nepredvidljiva, saj so že omenjena  trenja povzročila tudi prvi večji razdor v skupini, ki bi skoraj pomenil konec kamnov.




Ni komentarjev:

Objavite komentar