sreda, 18. julij 2012

Kamni, sedmi del

Nekaj pomembnega in seveda tako razvlečenega skozi vsa leta rock'n'roll-a se seveda ne da stisniti recimo v nekakšen "Greatest hits collection", vsaj normalni ne. No vsekakor pa je v 50 letih nastalo ogromno zbirk hitov, ki so seveda dobrodošle a kaj ko pri vsaki manjka kakšna klasika. Sam sem v vseh letih naletel na sigurno nekih 30 kompilacij, ki jim lahko rečemo "Greatest hits" pa čeprav se ne imenujejo tako, so pa kompilacije, oziroma prerez določenega obdobja.












Zgoraj so prikazani samo nekateri ovitki teh kompilacij, ki pa jih je še veliko več. Nekako od vseh teh sam priporočam "Forty Licks, Hot Rocks in še More Hot Rocks". Določene pesmi se ponavljajo skozi vse tri, vendar pa pri vsaki je kakšen super komad, ki ga moraš slišati, oziroma imeti.

Poleg vseh teh kompilacij pa je seveda tudi ogromno izdelkov, ki so posnti na koncertnih in jim pravimo "LIVE" plošče. No sam sem jih že imel možnost poslušati v živo in to je resnično doživetje, tako da je kakšna LIVE plošča vsekakor dobrodošla v lastni glasbeni zbirki. Spodaj bo predstavljenih nekaj ovitkov, sam pa priporočam "Flashpoint, Stripped, Get Yer Ya-Ya's Out! in pa seveda Love You Live".










Poleg vseh teh naštetih in označenih prodajanih izdelkih, pa je seveda še ogromno izdelkov, ki jih imenujemo "BOOTLEG", ki pa so samo za tiste, ki so ekstremni glasbeni zanesenjaki in oboževalci rock'n'rolla, v našem primeru "Rolling Stones" družine. Sam se seveda uvrščam v to kategorijo, tako da sem ponosni lastnik kar nekaj takih redkih posnetkov - od neobjavljenih pesmi, do pravih glasbenih draguljev in do fenomenalnih neobjavljenih posnetkov v živo.

No mislim da lahko z ljudsko številko "SEDEM" zaključim rock'n'roll sago......

SEVEN SINS for SEVEN STONES for SEVEN.......

Prof. M2M

Ni komentarjev:

Objavite komentar